dimecres, 11 de maig del 2011

Taller Power Point 2

Una vegada acabat el Power Point, l'hem publicat a Youtube convertint aquest en un vídeo. Hem decidit fer-ho així perquè, tot i perdre la interactivitat, no és necessari comprimir una carpeta amb el Power Point, les imatges i els audios. Per tant, ens ha resultat més senzill i còmode fer-ho així perquè sols hem hagut de guardar el Power Point com una pel·lícula i pujar-ho a Youtube.
Quan hem penjat el vídeo Youtube deia que hi havia un error i que l'havíem de convertir en un altre format. Ho hem intentat de diverses maneres, ja sigui amb iMovie i iPhoto però no ens ha anat bé, tot i que no sabem exactament el perquè. Així doncs, hem acabat penjant-ho a Slideshare, tot i que amb aquest programa es perd la interacció i el so.



dilluns, 2 de maig del 2011

Taller Power Point

A la classe d'avui hem començat a treballar amb el programa conegut com Power Point. Hem vist les diferents possibilitats de presentació, ja sigui d'imatges, sons o d'altres, que aquest ens ofereix i, a continuació, nosltres n'hem realitzat un de prova.
L'activitat ha consistit en crear una mena de conte a partir d'imatges, gravacions, textos, etc., els quals havien d'estar insertats a les diapositives de diferent manera: imatges com a fons de diapositiva, imatges sobre un fons de color, gravacions sobre una determinada imatge, configuració de les gravacions de manera automàtica o manual, inserció de botons d'animació (tant a imatges com a sons), etc.
Pel que fa a la seva aplicació a les aules, aquest ens podria resultar una eina molt útil. A través del Power Point podem fer presentacions de contes molt atractives i aconseguir la interactivitat entre els alumnes i la tasca. A més, amb ell també podem treballar qualsevol àrea del currículum, ja sigui per fer qüestionaris, activitats...

dimecres, 13 d’abril del 2011

Taller d'audio

A la sessió d'avui hem treballat amb el programa Audacity, amb el qual, hem après a fer gravacions d'audio digital. Primerament, hem importat una cançó en format mp3, després hem fet una gravació amb el micròfon integrat de l'ordinador i, finalment, hem copiat i enganxat una paraula o frase curta d'una altre gravació; tot quedant dins una mateixa audició.
Per acabar, em penjat la nostra gravació a http://www.goear.com/, el qual ens permet compartir audicions i, en el nostre cas, penjar-ho al bloc.
La nostra gravació és la següent:



L'enllaç a la gravació és el següent:

Gravació Audacity

dilluns, 11 d’abril del 2011

Pissarra digital 2

A la darrera sessió vàrem continuar amb el taller de pissarra digital, començat a la sessió anterior. El dia anterior només vàrem tenir temps de veure com funcionava el software de la pissarra digital, per tant, dilluns haguérem de dur a terme les 3 activitats plantejades: una lliure i dues emprant les plantilles.
Les tres activitats proposades estan pensades d'acord amb el nostre projecte: la biblioteca 2.0. D'aquesta manera, la primera d'elles consisteix en esbrinar la resposta d'una sèrie d'endevinalles, amb la facilitat que a baix de cada una hi ha el nombre de lletres que conté la paraula. És una activitat pensada pels alumnes de 2n o 3r cilcle de primària (depenent de la dificultat de cada una), per dur a terme l'àrea de Llengua Catalana.
La segona activitat consisteix en esbrinar el títol de diferents tipus de contes populars tenint l'ajuda d'una sèrie de pistes. Aquesta activitat aniria destinada als alumnes de 2n cicle de primària, a l'àrea de Llengua Catalana.
La tercera activitat consisteix en relacionar diferents conceptes sobre poesia amb les seves definicions, com per exemple: vers, comparació,... És una activitat més teòrica i, per tant, està pensada pels alumnes de 3r cicle de primària, a l'àrea de Llengua Catalana.
Pensem que és una aplicació bastant senzilla d'utilitzar i, sobretot, molt útil per a la feina docent, ja que pots crear activitats destinades a qualsevol àrea i cicle, totes elles dinàmiques i atractives pels infants. A més, totes elles requereixen que els alumne hagin d'interactuar amb la resta de companys, amb la pissara digital i, també, amb la mestra.

A continuació teniu l'enllaç per accedir a les activitats:

dimecres, 23 de març del 2011

Pissarra digital

A la sessió d'avui hem après, primerament, els elements necessaris per a poder emprar la pissarra digital, el seu funcionament, com equilibrar-la, etc. També hem vist totes les seves aplicacions, com per exemple, la cortina, la llenterna, el teclat, entre d'altres. A més, hem pogut treballar amb el software, conegut amb el nom de Notebook, de la pissarra digital. A aquest hi podem trobar les eines bàsiques per treballar-hi: cursor, retolador, creació de formes,... A part d'això, també hi ha plantilles d'activitats diverses per poder crear exercicis adequades al tema, edat i continguts necessaris.
La tasca d'aquest taller consisteix en crear tres activitats: la primera s'ha de crear a partir de els eines bàsiques esmentades anteriorment; la segona i la tercera s'han de fer mitjançant les plantilles.

dilluns, 14 de març del 2011

Taller de fotografia

Durant les darreres dues sessions, hem estat treballant amb el programa GIMP.
La tasca ha consistit en, a partir d'una imatge nostra, canviar el nostre aspecte (en el nostre cas ens hem canviat els ulls), retallar la imatge i canviar-li el fons. Després hem hagut d'afegir un text a la imatge i, finalment, canviar el tamany i la resolució d'aquesta. A més, hem guardat la imatge amb els formats jpeg i bmp.
Aquest ha estat el resultat:


Aquest programa ens podria ajudar, dins l'aula, a treballar amb la imaginació dels alumnes, a l'hora de retocar imatges. Un exemple d'activitat en la qual podríem emprar el gimp seria: demanar als alumnes un personatge de conte a partir d'una fotografia seva (adequar el fons, afegir-hi alguns complements, així com també, canviar alguns dels trets físics).

dilluns, 21 de febrer del 2011

Primera pràctica

A la primera sessió de Noves Tecnologies Aplicades a l'Educació hem après a traballar amb l'eina del blog, concretament amb Blogger. La tasca ha consistit en crear un blog a mode de diari de pràctiques de l'assignatura. Per tant, hem après a utilitzar totes les seves aplicacions (disseny, comentaris, publicació d'entrades, permisos...). A més, hem hagut de crear un blog de grup, on hi publicarem el projecte final de l'assignatura.
Aquesta eina ens pot ajudar a l'hora de fer feina com a professionals de l'educació, mitjançant la publicació d'activitats o recursos emprats a l'aula, com a tauler d'anuncis (ja sigui pels alumnes o pels pares), com a diari de classe, entre d'altres.